Pohja:
1dl Perunasosejauhoja
2dl Vehnäjauhoja
½tl Leivinjauhetta
100g Voita
1dl Kylmää vettä
- Sekoita kuivataineet keskenään.
- Nypi joukkoon hieman pehmennyt voi.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita vuoka viileään n.30minuutiksi.
- Pistele pohjataikinaa haarukalla reikiä ja paista 200asteessa uunin alatasolla n.10minuuttia.
Täyte:
1l Kanttarellejä
1 Punainen paprika
2 Pientä punasipulia
Mustia oliiveja viipaleina
1 Sipuli
4dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
Ripaus suolaa, mustapippuria
1tl Persiljasilppua
½tl Rakuunaa
- Kuori ja suikaloi sipulit.
- Paloittele paprika kuutioiksi.
- Paista pannulla aluksi pienessä määrässä margariinia sipulia ja paprikaa.
- Lisää kanttarellit joukkoon ja jatka paistamista niin kauan kunnes sienistä lähtevä neste haihtuu pannulta.
- Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja mausteet.
- Lisää joukkoon kanttarelliseos ja sekoita hyvin sekaisin.
- Kaada seos esikypsytetyn piirakkapohjan päälle ja kypsennä piirakka uunin keskitasolla 200asteessa n. 20-30minuuttia.
Kommentit