Pohja:

1dl Perunasosejauhoja

2dl Vehnäjauhoja

½tl Leivinjauhetta

100g Voita

1dl Kylmää vettä

- Sekoita kuivataineet keskenään.

- Nypi joukkoon hieman pehmennyt voi.

- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

- Painele taikina voideltuun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

- Laita vuoka viileään n.30minuutiksi.

- Pistele pohjataikinaa haarukalla reikiä ja paista 200asteessa uunin alatasolla n.10minuuttia.

 

Täyte:

1l Kanttarellejä

1 Punainen paprika

2 Pientä punasipulia

Mustia oliiveja viipaleina

1 Sipuli

4dl Ruokakermaa

2 Kananmunaa

Ripaus suolaa, mustapippuria

1tl Persiljasilppua

½tl Rakuunaa

- Kuori ja suikaloi sipulit.

- Paloittele paprika kuutioiksi.

- Paista pannulla aluksi pienessä määrässä margariinia sipulia ja paprikaa.

- Lisää kanttarellit joukkoon ja jatka paistamista niin kauan kunnes sienistä lähtevä neste haihtuu pannulta.

- Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja mausteet.

- Lisää joukkoon kanttarelliseos ja sekoita hyvin sekaisin.

- Kaada seos esikypsytetyn piirakkapohjan päälle ja kypsennä piirakka uunin keskitasolla 200asteessa n. 20-30minuuttia.