Kasvissose
250g Kasviksia (Porkkana, peruna, kukkakaali)
2½dl Vettä

Pese ja kuori kasvikset.
Leikkaa kasvikset suuriksi palasiksi.
Laita ne kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, ensin porkkana, sitten peruna ja kukkakaali.
Käytä sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla.
Soseuta kasvikset monitoimikoneella keitinveteen.

Liha-kasvisose
50g Lihaa tai kanaa
250g Perunaa ja porkkanaa
2½dl Vettä

Kuutioi lihapalat ja laita veteen kypsymään. Kypsennä pienellä teholla kannen alla n.10 minuuttia.
Pese, kuori ja lohko kasvikset. Lisää kasvikset ja anna kypsyä vielä n.10 minuuttia.
Lisää lopuksi perunalohkot ja anna kypsyä n.10 minuuttia lisää.
Soseuta ensin liemi, lihapalat ja porkkanat. Lisää lopuksi perunalohkot ja soseuta tasaisesti.

Kala-perunasose
50g Kalaa (ruodotonta)
200g Perunaa
½tl Tilliä
2½dl Vettä

Pilko perunat pieniksi paloiksi ja laita kiehumaan veteen.
Leikkaa kalasta isohkoja paloja, ja tarkista vielä ettei ole ruotoja.
Kun perunat ovat puolikypsiä lisää kala ja tilli.
Anna vielä kiehua 5 minuuttia ja soseuta keitos.