1pkt Punaista lenkkiä
10 Perunaa (lajike: Pito)
1 Sipuli
2 Porkkanaa
Suolaa ja pippuria
2dl Kevyt ruokakermaa
2dl Maitoa
1 Kananmuna
1prk Ruohosipuli tuorejuustoa
1tl Yrttimaustetta

Kuori ja suikaloi sipuli.
Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat viipaleiksi.
Viipaloi makkarat sopivan paksuisiksi viipaleiksi.
Asettele perunaa, sipulia, porkkanaa ja makkaraa vuorotellen uunivuokaan ja laita jokaisen peruna kerroksen päälle ripaus suolaa ja pippuria.
Sekoita maito, kerma ja kananmunat, lisää joukkoon tuorejuusto ja yrttimauste ja sekoita hyvin sekaisin.
Kypsennä uunin keskitasolla 200asteessa n.35-45min.
Tai kunnes perunat ovat kypsiä, Pito lajike kypsyy kyllä aika nopeasti.

1940780.jpg