sunnuntai, 13. toukokuu 2007
Äitienpäiväkakku
Pohja:
6 Kananmunaa
2dl Sokeria
2dl Vehnäjauhoja
1dl Perunajauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
Vatkaa sokeria ja munat vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kuivat aineet vähitellen, sekoita kevyesti taikinaan hyvin sekaisin.
Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 175asteessa, kunnes kakkupohja on kypsä.
Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa kakku keskeltä kahteen osaan.
Kostutus:
Vadelmamehulla
Täyte:
Mansikkahilloa
Banaania
Persikkaa
Sivele hilloa kakkupohjan alimmalle pinnalle.
Viipaloi banaania ja persikkaa väliin.
Kuorrutus:
Kermavaahtoa
Kinuskikastiketta
Mansikoita
Levitä kermavaahtoa kakun sivuille ja pursota pinnan reunoille "ruusukkeita".
Levitä kinuskikastiketta kakun pinnalle tasaisesti ja koristele mansikoilla ja kermavaahdolla.
Joten kaikille äideille oikein mukavaa äitienpäivää!
Kommentit