Isukki toivoi kakuksi sacher-kakun ja päätin sen sitten tehdä.
En ole koskaan aikaisemmin tehnyt sacher-kakkua, joten nyt sekin tulee sitten toteutettua. =)

2048894.jpg

Sacher-kakku
Pohja:
4 Kananmunaa
2dl Sokeria
200g Voita
170g Taloussuklaata
2½dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
Täyte:
2dl Aprikoosimarmeladia
Kuorrutus:
100g Tummaasuklaata
1rkl Voita
Koristeluun:
Kermavaahtoa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä suklaata.
Kaada taikina 2litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175asteessa n.1h15min.
Kumoa pohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se aivan jäähtyneenä 2-3 osaan.Levitä marmeladia väliin ja halutessasi ohuesti myös kakun päälle.
Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa, lisää voi ja sekoita.
Levitä kakun päälle suklaa sula ja koristele kermavaahdolla halutessasi.

2048892.jpg