keskiviikko, 7. helmikuu 2007
Kääretorttu suklaamousse kuorrutuksella
Kääretorttu pohja:
4 Kananmunaa
1½dl Sokeria
1½dl Perunajauhoja
2tl Leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet varovasti vatkaten vaahdon joukkoon.
Levitä taikina reunallisen uunipellin päälle jossa on leivinpaperi alla.
Paista uunissa 175 asteessa n.5-10minuuttia.
Keikauta kypsä torttu leivinpaperin päälle jossa on hieman sokeria.
Täyte:
Vadelma marmeladia
1 Banaani
1½dl Kuohukermaa
1tl Vaniljasokeria
Mössää banaani ja lisää se marmeladin joukkoon.
Levitä seos ohueksi kerrokseksi torttu pohjan päälle.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto marmeladi-banaaniseoksen päälle.
Kieri torttu rullalle ja laita jääkaappiin.
Kuorrutus:
1½dl Maitoa
½dl Kuohukermaa
1pss Dr.Oetgerin suklaamousse jauhetta
Kaada maito ja kerma kulhoon.
Vatkaa aluksi hiljaisella teholla suklaamousse ainekset joukkoon.
Vatkaa sitten täydellä teholla n. 5minuttia ja levitä mousse kääretortun päälle.
Kommentit