Persikka-mangojuustokakku
Pohja:
70g Margariinia
170g Digestive keksejä
Tuorejuustotäyte:
1prk Vanilja tuorejuustoa
1prk Sitruuna tuorejuustoa
5dl Kuohukermaa
2rkl Sokeria
½ Sitruunanmehu
1tlk Persikoita (valutettuina ja tehosekoittimella survottuina)
6 Liivatelehteä
½dl Persikoiden lientä
Mango päälyste:
2prk Mangososetta (vauvan sose)
4 Liivatelehteä
½dl Persikoiden lientä
1. Leikkaa leivinpaperista ympyrä, joka sopii irtopohjavuon pohjalle.
2. Nuiji digestive keksit hyvin, niin että niistä tulee pientä murua. Sulata margariini ja sekoita se hyvin digestive keksimuruihin. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle.
3. Sekoita hyvin tuorejuustot, persikka survos, sitruunamehu ja kuohkeaksi vatkattu sokerilla maustettu kermavaahto yhteen. Kuumenna persikoiden mehu mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, jotka ovat lionneet kylmässä vedessä. Sekoita liivate vatkaimella hyvin tuorejuustoseokseen ja kaada vuokaan keksiseoksen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
4. Kun tuorejuustoseos on hyytynyt, valmista päälinen mangososeesta, persikanmehusta ja liivatteesta. Laita sose kippoon, kuumenne persikkamehu mikrossa ja sekoita siihen lionneet liivatelehdet hyvin. Sekoita mangososeen joukkoon hyvin ja levitä tuorejuusto kerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin tai mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit