4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria

Täyte:

1dl Kirsikkahilloa ja 1dl Omenahilloa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla.

Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita.

Aseta pöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sille noin 2 tl sokeria.
Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti. Jos paperi ei irtoa helposti, sivele paistopaperia esimerkiksi kostutetulla talouspaperipalalla.

Levitä täyte torttulevylle ja kääri pitkältä sivulta rullalle. Käännä saumapuoli alaspäin ja kääräise torttu leivinpaperiin. Nosta torttu hetkeksi viileään vetäytymään.

181641.jpg