Uunilohi:

700g Merilohi filettä (mieluiten pyrstö puoli)
2rkl Kalamaustetta
2rkl Kuivattua tilliä
1rkl Hienoa merisuolaa
1prk Kevyttä ruokakermaa

Nypi lohifileestä suurimmat ruodot pois.
Laita file voideltuun uunivuokaan ja mausta filee.
Paista kalaa uunissa 175asteessa n.10minuuttia ja lisää kerma.
Jatka kypsennystä kunnes kala on kypsää.
Tarjoile perunamuusin kanssa.

Tillikastike:

1pss Knorrin Tillikastike aineksia
25g Margariinia
3dl Maitoa

Sulata margariini ja sekoita pussin sisältö joukkoon huolellisesti.
Lisää maito, kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 2 minuuttia.

Kasvisgratiini:
(Pakaste vihanneksista)

200g Parsakaalia
300g Kukkakaalia
1dl Porkkanoita
1dl Maissia
1dl Paprika mix palasia
2dl Ruokakermaa (10%)
1dl Vettä
2dl Juustoraastetta
1tl Mustapippuri rouhetta
2tl Yrtti-aromisuolaa
1tl Oreganoa

Sekoita sulaneet kasvikset voideltuun uunivuokaan.
Valmista kerma-juustoseos liedellä pienessä kattilassa.
Laita kerma, vesi kuumenemaan liedelle, kun seos on kuumaa mausta se ja lisää juustoraaste hyvin sekoittaen.
Kaada kermaseos kasviksien päälle ja levitä vielä hieman juustoraastetta pintaan.
Paista uunissa 175asteessa, kunnes gratiini on mielestäsi valmista.

465445.jpg