5dl Maitoa
1pss Kuivahiivaa
1-2tl Suolaa
2dl Sokeria
1rkl Kardemummaa
1 Kananmuna
n.14dl Vehnäjauhoja
100g Margariini sulaa
Rahkatäyte:
1prk Maitorahkaa
1prk Ananasmurskaa (valuta liemi osittain pois)
1 Kananmuna
2rkl Sokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä pullia ja paina jauhotetulla mukin pohjalla pullan keskelle "kolo". Täytä kolo ananasrahkalla.
Paista pullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Kommentit