Käristys:

250g Poronkäristystä
1 Sipuli
2rkl Margariinia
Pippuria
Suolaa
(yleismaustetta)
2dl Ruokakermaa
Hieman vettä

Laita margariinia kuumalle pannulle ja lisää käristysliha jäisenä.
Anna jäisen käristyksen sulaa ja samalla ruskistua pannulla.
Voit pienentää lihaa pienemmiksi paloiksi.
Lisää pieniksi kuutioutu sipuli joukkoon ja anna hautua hetki.
Lisää ruokakerma ja hieman vettä, anna hautua vielä niin että vesi haihtuu.

Perunamuusi:

6 Perunaa
1rkl Margariinia
Suolaa
Maitoa

Kuori perunat ja pilko ne pienemmiksi.
Laita peruna palat kiehuvaan veteen ja anna niiden kypsyä kypsiksi.
Kaada vesi pois.
Muussaa perunat peruna nuijalla ja lisää suolaa ja kuumaa maitoa.
Tee muusista oman mielesi mukaan paksumpaa tai löysempää.
461619.jpg