1pkt Vehnäpaahtoa

1pkt Täysjyväpaahtoa

+ kasvislientä

 

Täyte 1

½pss Kinkku kuutioita

Kourallinen persiljaa silppuna

Pala punaista paprikaa pieninä kuutioina

Pala kurkkua pieninä kuutioina

10kpl Mini luumutomaatteja pieninä kuutioina

Pieni pätkä purjoa pieninä paloina

1prk Creme fraichea

2-3rkl Majoneesia

½tl Sitruunapippuria (suolaton)

 

Täyte 2

½pss Kinkku kuutioita

Kourallinen persiljaa silputtuna

Kourallinen lollorossoa silputtuna

Kourallinen juustoraastetta

1tl Kaffir limenlehti silppua

1prk Creme Fraichea

2-3rkl Majoneesia

Pinnalle

2prk Sipulilla maustettua tuorejuustoa

Persiljaa

Mini luumutomaateja

Kinkkuleikkelettä

Lollorossoa

Juustoraastetta

 

* Lado 6-8 paahtoleipä viipaleita tarjottimelle, vaikka leivinpaperin päälle.

* Kostuta leivät kasvisliemellä, mutta älä kostuta alimmaisia liikaa, ettei tule mössöä.

* Levitä täyte 1:stä kerroksen päälle ja lado täytteen päälle uusi leipä kerros ja kostuta kasvisliemellä.

* Levitä täyte 2 leipä kerroksen päälle ja lado seuraava leipä kerros täytteen päälle ja kostuta.

* Jatka tätä kunnes kerroksia on mielestäsi sopivasti.

* Päälimmäiseksi tulee leipä kerros, joka myös kostutetaan ja levitetään kauttaaltaa majoneesilla.

* Koristele haluamallasi tavalla ja anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.

* Parempi tulee kun teet leipäkakun täytettynä valmiiksi jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja koristelua.

* Levitä pinnalle ja reunoille tuorejuustoa ja koristele haluamallasi tavalla.

Voileipäkakku oli todella hyvän makuinen, vaikka tuorejuusto ei oikein levittynyt haluamallani tavalla kakun pinnalle ja reunoille.

(oli jotenkin tönkköä sulatejuustoa)

 Myöhästyneet äitienpäivä onnittelut jokaiselle äidille ja tuleville äideille!