Eli pihamme vakituinen asukas on viime kesänä syntynyt varis.

Tästä variksesta on tullut jotenkin niin symppis ja toista tulee ruokittua linnuille sopivilla herkuilla.

Variksen poikasia oli aluksi kolme, joista yksi sai inhottavan lopun. Sille ei jostain syystä kasvaneet höyhenyt niin kuin pitäisi ja se ei osannut ollenkaan lentää, näytti myös että sillä oli varpaissa jotain vikaa. Poliisit siis tulivat sitten tekemään tästä varis raukasta historiaa.

Nämä kaksi jäänyttä variksen poikasta olivat elinvoimaisia ja hyväkuntoisia, kunnes syksy koitti ja toiselle niistä ei kehittyneetkään kunnolliset kantavat siivet. Toinen poikanen lensi omille teilleen ja tämä toinen jäi asumaan meidän pihalle.

"Raakuksi" olemme nimenneet tämän pihamme asukin, jolle ei ole edelleenkään kasvaneet kunnon siipi- ja pyrstösulkia. Se on jotenkin niin hellyyttävä kaikkine vikoineen,  sen emot näyttävät käyvän syöttämässä vielä sitä silloin tällöin ja pitävät toisesta huolen.

"Raakku" ei osaa lentää, mutta pomppien ja kävellen pääsee hyvin eteenpäin. Tässä kuva pihamme asukista, josta kyllä näkee hyvin, miten toisen siipi- ja pyrstösulat ovat todella huonot. Mutta jospa ensimmäinen tuleva sulkasato saisi aikaan sen, että siipi- ja pystösulat kasvaisivat normaaleiksi.

En sitten tiedä, olisiko joku ihminen tehnyt tälle kiusaa ja leikellyt sulkia, mutta kyllä ne ainakin nyt ovat niin epätasaiset ettei sitä voi varmalla mennä sanomaan. Mutta yhdessä vaiheessa näytti siltä, että niitä olisi joku ollut voinutkin saksia.