1 Kirjolohifilee

2dl Ruokakermaa

2tl Kalamaustetta

2tl Kuivattua tilliä

1tl Sipulijauhetta

 

Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan.

Mausta lohi kalamausteella, tillillä ja sipulijauheella.

Laita kala uuniin 200 asteeseen 5 minuutiksi.

Lisää ruokakerma ja hieman tilliä ja anna olla uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Tarjoile perunamuusin tai perunoiden kanssa.

Laitoin tarjolle myös paprikasuikaleita, keitettyä kukkakaalia ja herneitä.


(kuvaa en saa uunilohesta laitettua, koska kameraan tuli joku vika.)


Ostin kokonaisen lohen ja toisesta puolesta tein graavilohta.
Ostan aina kokonaisen kala ja haluan fileoida sen itse.


1 Kirjolohifilee
3tl Tilliä
2tl Merisuolaa (hienoa)
2tl Tuoresuolatun kalan maustetta


Laita file leivinpaperin päälle ja ripottele mausteita joka paikkaan kalaa.
Kääri kala leivinpaperin sisään ja laita jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan.
177781.jpg