1 Iso kaali (n,2kg)
Vettä

1tl Suolaa
1dl Puuroriisiä
3dl Vettä
½tl Suolaa
500g Naudanjauhelihaa
1dl Korppujauhoja
1dl Kaalinkeitinlientä
1dl Kevytkermaa
1 Iso sipuli
1rkl Voita tai margariinia
1tl Suolaa
Mustapippuria
2tl Meiramia
Pinnalle:
2rkl Siirappia
1dl Vettä
Voinokareita

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Koverra kaalin kova kanta pois.
Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi.
Laita riisit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 10 minuuttia ja valuta riisit lävikössä.
Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitin vettä ja kerma. Sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.
Hienonna sipuli ja ruskista silppu rasvassa pannulla.
Lisää kulhoon jauheliha, riisit ja sipulit. Mausta seos suolalla, mustapippurirouheella ja meiramilla.
Irroittele kaalin lehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta.
Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kääryleet uunivuokaan vieri viereen.
Valuta päälle siirappia ja kaada vesi vuokaan. Laita päälle voinokareita.
Paista aluksi 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laske sitten lämpöä 175 asteeseen.
Valele välillä paistoliemellä. Kypsennä yhteensä reilu tunti.
Tarjoile puolukkahillon kanssa.
162859.jpg