Kaali-kasvis-possupata
1 Iso kaali
2l Vettä
2 Kasvisliemikuutiota
250g Porsaan kylkiviipaleita
3 Porkkanaa
1 Palsternakka
1 Pieni lanttu
Pala purjoa
1 Sipuli
½pss Herne-maissi-porkkanaa
½ Punainen paprika
1dl Riisiä
2tl Meiramia
1tl Rakuunaa
1tl Timjamia
2tl Yrttisekoitusta (suolaton)

Laita kasvisliemellä maustettu vesi kiehumaan.
Suikaloi kaali 1cm paksuisiksi suikaleiksi.
Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka, lanttu ja purjo.
Kuutioi paprika ja sipuli.
Suikaloi possun kylkiviipaleet ohuiksi suikaleiksi ja laita kiehumaan kasvisliemellä maustettuun veteen, poista pinnalle tuleva verivaahto.
Kun verivaahtoa ei enään tule, lisää kaalisuikaleet ja anna kiehua 10min miedolla lämmöllä.
Lisää porkkana-, lanttu-, palsternakkasuikaleet ja hetken päästä sipuli ja purjo.
Anna hautua 10 minuuttia ja lisää loput ainekset (riisi, paprika, herne-maissi-porkkana ja mausteet).
Tarkista vielä maku ja anna muutama minuuttia kypsyä kunnes ruoka on valmista.

1870364.jpg