10kpl Lasagnelevyjä

Pekoni-kasviskastike:
170g Pekonia
200g Herkkusieniä (tuore)
1 Sipuli
½pss Paprika suikaleita (pakaste)
1prk Paseerattua tomaattia
Suolaa, pippuria ja basilikaa jauhettuna

Kuori ja silppua sipuli.
Huuhtele herkkusienet ja viipaloi ne viipaleiksi ja puolita vielä viipaleet keskeltä.
Pilko pekoni pieniksi paloiksi.
Paista sipulia ja herkkusieniä pannulla tilkassa oliiviöljyä.
Ota sienet ja sipuli pois pannulta ja paista nyt siinä pekoni palaset kypsiksi.
Sekoita pekonin joukkoon herkkusieni-sipuliseos ja lisää paprikasuikaleet.
Lorauta paseerattu tomaatti joukkoon ja mausta basilika jauheella, suolalla ja pippurilla.
Anna hautua hetki.

Pinaattinen valkokastike:
2rkl Voita tai margariinia
3rkl Vehnäjauhoja
3dl Maitoa
3 Palaa pinaattia (pakaste)
Suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot.
Sekoita hyvin, älä ruskista.
Kaada joukkoon maito hyvin vatkaten/ sekoittaen.
Anna kastikkeen tekeytyä ja lisää pinaattikuutiot.
Kun pinaattikuutiot on sulanneet, mausta kastike.

Levitä uunivuoan pohjalle pekoni-kasviskastiketta ja sen päälle lasagne levy/ levyjä.
Laita aina vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä.
Laita päälimmäiseksi ja voit myös halutessasi laittaa pinaattista valkokastiketta väleihin.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa 175asteessa n. 45min- 1tunti.
1107258.jpg
Kuva ei ole mikään hyvä, mutta saa siitä jotain selvää.