Possu-pastasose
150g Possun jauhelihaa
1 Porkkana
50g Palsternakkaa
4dl Vettä
½dl Täysjyvä makaronia
½dl Pakaste herneitä
Pieni pala sipulia tai purjoa

Kiehauta vesi.
Lisää jauheliha veteen ja keitä 5min.
Lisää porkkanapalat ja keitä 10min.
Lisää palsternakkapalat ja keitä 10min.
Lisää makaronit ja keitä 5min.
Lisää lopuksi herneet ja keitä 5min, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.
Soseuta keitinveden kanssa.

Kasvissose
½dl Pakaste maissia
1 Porkkana
1 Peruna
1 Pieni palsternakka (tai palsternakan palanen)
1rkl Tomaattisosetta
4dl Vettä
Ripaus persiljarouhetta

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja palsternakka.
Kiehauta vesi ja mausta se persiljarouheella. Lisää porkkana kuutiot ja anna hetki kiehua.
Lisää perunat ja palsternakka kuutiot ja anna hautua 5min.
Laita joukkoon maissit ja tomaattisose. Anna vielä kiehua muutama minuutti, niin että kaikki kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset ja lisää tarvittaessa keitinlientä, että saat soseesta sopivan paksua.