Tämän ohjeen löysin koti ja keittiö sivuilta.

100g Tummaa suklaata
4dl Maitoa
1dl Kermaa
½dl Sokeria
1 Vaniljatanko
5 Keltuaista

Sulata suklaa vesihauteessa.

Mittaa maito, kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan.
Lisää joukkoon vaniljatanko halkaistuna.
Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja siirrä kattila pois liedeltä. Poista vaniljatanko.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa.
Kaada kuuma maitoseos keltuaisten sekaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Sekoita lämmin vanukaspohja sulatettuun suklaaseen.

Jaa seos annosvuokiin (2,5dl) ja kypsennä uunissa 175 asteessa vesihauteessa n.40 minuuttia.
Vesihauteen valmistat siten, että asettelet annosvuoat isoon uunivuokaan.
Kaada kiehuvaa vettä uunivuokaan niin, että vanukasvuoat ovat puoliksi veden peitossa.

Kun vanukkaat ovat kypsiä, nosta ne vesihaude pois uunista.
Nosta vanukasvuoat pois vesihauteesta ja jäähdytä.
235161.jpg