Lihakeitto

500g Naudan keittolihaa

4 Isoa perunaa

2 Porkkanaa

1 Sipuli

2 Laakerinlehteä

2l Vettä

Maustepippureita

1 Lihaliemikuutio

1 Kasvisliemikuutio

1tl Paprikajauhetta

1pss Keittojuureksia

Huuhdo lihapala kylmällä vedellä ja pilko se sopiviksi paloiksi.

Laita vesi kiehumaan ja laita lihat joukkoon. Kerää verivaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.

Lisää joukkoon maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, liemikuutiot, kuoritut porkkanat ja kuorittu sipuli.

Anna kiehua hiljalleen parin tunnin ajan. Ja varmista lihojen kypsyys.

Kuori ja kuutioi perunat.

Kun lihat ovat kypsiä, lisää perunakuutiot ja keittojuurekset. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes perunat ovat kypsiä.