Vadelma-jogurttikakku

Pohja:

4 Kananmunaa

1½dl Sokeria

1½dl Vehnäjauhoja

½dl Perunajauhoja

1tl Leivinjauhetta

Täyte:

4 Liivatelehteä

4dl Kuohukermaa

4dl Vadelmia

2dl Turkkilaista jogurttia

3/4dl Sokeria

2tl Vaniliinisokeria

2½rkl Vadelmamehua

Kostutus:

Appelsiini limonadia

Pinta:

1 Leivonta valkosuklaata

Vadelmia

Reunat:

2dl Vispikermaa

1-2rkl Sokeria

2tl Vaniliinisokeria

1.* Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

*Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.

*Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

*Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

*Sekoita taikina varovasti sekaisin ja kaada taikina vuokaan.

*Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n.30min.

2.*Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

*Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai perunanuijalla.

*Vaahdota kerma, sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vaniliinisokeri ja vadelmasose.

*Kuumenna kattilassa mehu ja lisää kattilaan  vedestä puristetut liivatteet.

*Jäähdytä hetki sekoittaen.

*Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen hyvin sekoittaen.

*Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

3.*Ota kakku pois vuoasta.

*Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

*Kiinnitä muovikelmu vuoan pohjan ja reunan väliin.

*Kiinnitä leivinpaperista tehty korotusreuna teipillä vuoan sisäåpuolelle (reunoille).

*Kostuta kakkulevyt appelsiini limonadilla ja kokoa kakku vuokaan pintakerros alimmaiseksi.

*Jaa täytettä kahteen väliin.

4.*Sulata leivonta suklaa mikrossa, välillä sekoittaen.

*Levitä suklaa kakun pinnalle

*Lado mielesi mukaan vadelmia suklaan päälle.

*Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

*Seuraavana päivänä irrota varovasti vuoan reunus.

Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniliinisokerilla.

*Pursota kermavaahtoa reunoille ja halutessasi myös pinnalle.

Kuvat eivät onnistuneet kovin hyvin, mutta kakku oli todella hyvää ja täyte oli kyllä aivan mahtavan hyvää!