Vadelma-jogurttikakku
Pohja:
4 Kananmunaa
1½dl Sokeria
1½dl Vehnäjauhoja
½dl Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta
Täyte:
4 Liivatelehteä
4dl Kuohukermaa
4dl Vadelmia
2dl Turkkilaista jogurttia
3/4dl Sokeria
2tl Vaniliinisokeria
2½rkl Vadelmamehua
Kostutus:
Appelsiini limonadia
Pinta:
1 Leivonta valkosuklaata
Vadelmia
Reunat:
2dl Vispikermaa
1-2rkl Sokeria
2tl Vaniliinisokeria
1.* Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
*Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
*Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
*Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
*Sekoita taikina varovasti sekaisin ja kaada taikina vuokaan.
*Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n.30min.
2.*Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
*Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai perunanuijalla.
*Vaahdota kerma, sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vaniliinisokeri ja vadelmasose.
*Kuumenna kattilassa mehu ja lisää kattilaan vedestä puristetut liivatteet.
*Jäähdytä hetki sekoittaen.
*Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen hyvin sekoittaen.
*Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
3.*Ota kakku pois vuoasta.
*Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
*Kiinnitä muovikelmu vuoan pohjan ja reunan väliin.
*Kiinnitä leivinpaperista tehty korotusreuna teipillä vuoan sisäåpuolelle (reunoille).
*Kostuta kakkulevyt appelsiini limonadilla ja kokoa kakku vuokaan pintakerros alimmaiseksi.
*Jaa täytettä kahteen väliin.
4.*Sulata leivonta suklaa mikrossa, välillä sekoittaen.
*Levitä suklaa kakun pinnalle
*Lado mielesi mukaan vadelmia suklaan päälle.
*Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
*Seuraavana päivänä irrota varovasti vuoan reunus.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniliinisokerilla.
*Pursota kermavaahtoa reunoille ja halutessasi myös pinnalle.
Kuvat eivät onnistuneet kovin hyvin, mutta kakku oli todella hyvää ja täyte oli kyllä aivan mahtavan hyvää!
Kommentit