Vaalea porkkanainen vuokaleipä (gluteeniton)
½pss Kuivahiivaa
4dl Kädenlämpöistä vettä
½dl Öljyä
1tl-2tl Suolaa
1 Porkkana raasteena
450g Finax gluteiinitonta jauhoseosta
Punnitse jauhoseos ja sekoita joukkoon suola.
Liota kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita jauho-suolaseos tasaisesti veden joukkoon ja anna kohota liinan alla ½tuntia.
Voitele kakku-/ leipävuoka ja kaada taikina siihen, anna vielä kohota hetken aikaa ja paista uunin keskitasolla 200asteessa n. 15-20minuuttia. (Tarkista leivän kypsyys vaikka cocktail tikulla)
Sämpylät
5dl Kädenlämpöistä vettä
1pss Kuivahiivaa
5dl Täysjyväjauhoja + vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee kiinteää
½dl Öljyä
1rkl Suolaa
(1 Porkkana)
1½dl Juustoraastetta
1rkl Siirappia
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy, juustoraaste ja siirappi.
Alusta taikina täysjyväjauhoilla ja lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee kiinteää.
Anna taikinan kohota n.½tuntia ja pyörittele taikinasta sämpylöitä.
Paista uunin keskitasolla 200asteessa n. 10-15min, sämpylöiden koosta riippuen.
Sämpylät ja gluteeniton vuokaleipä
Juustoiset jätti sämpylät.
Kommentit