Tein kakun tällä Sekasopan Marien ihanalla reseptillä.

pohja:

n 200g keksejä (käytin Pipareita)

noin 50g sulatettua rasvaa

50g sulatettua valkosuklaata

Täyte:

2oog valkosuklaata (käytin Pandan valkosuklaata)

200g maustamatonta tuorejuustoa (käytin vaniljan makuista tuorejuustoa)

2 munaa

2 ½ dl flora vispiä

8 liivatelehteä

½ dl vettä + 1-2 tl sitruunamehua

1 1/4 dl sokeria (1/2 dl + 3/4 dl)

1 1/2 tl vaniljasokeria

Koristeluun: vadelmia (pakaste tai tuore), mintun tai sitruunamelissan lehtiä, tomusokeria

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Nosta viileään.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuainen ja ½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi (välissä ei tarvitse pestä vatkaimia). Sulata kaikki suklaa (250g) mikrossa tai vesihauteessa sulaksi.

Valuta noin 50g (noin 4 rkl) sulatettua suklaata ohkaiseksi kerrokseksi keksimuruseoksen päälle. Levitä suklaata varovaisesti lusikan kuperalla puolella jos tarvitsee. Lisää sitruunamehu veteen. Kuumenna vesitilkka kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet veteen. Pane tuorejuusto isoon kulhoon. Sekoita sulatettu suklaa, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Lisää lopuksi liivatevesi ohkaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vielä kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos mahdollisimman nopeasti vuokaan, sillä seos alkaa aika nopeasti hyytyä. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pyöräytä terävällä veitsellä reunan ympäri. Irrota kakku varovasti vuoasta ja valuta tarjoilulautaselle leivinpaperin avulla. Koristele vadelmilla. Ripottele pinnalle siivilän läpi tomusokeria (tomusokeri sulaa ja kakun päälle tulee kiiltävä pinta) ja muutama mintun tai sitruunamelissanlehti. Huom! Jos käytät pakastevadelmia, koristele kakku juuri ennen tarjoilua. tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.


Päälle tein glögistä ja hyytelösokerista kuorrutteen, mutta tein sitä aivan liian vähän.

1117680.jpg


1117682.jpg