Vaalea porkkanainen vuokaleipä (gluteeniton)

½pss Kuivahiivaa

4dl Kädenlämpöistä vettä

½dl Öljyä

1tl-2tl Suolaa

1 Porkkana raasteena

450g Finax gluteiinitonta jauhoseosta

Punnitse jauhoseos ja sekoita joukkoon suola.

Liota kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, öljy ja porkkanaraaste.

Sekoita jauho-suolaseos tasaisesti veden joukkoon ja anna kohota liinan alla ½tuntia.

Voitele kakku-/ leipävuoka ja kaada taikina siihen, anna vielä kohota hetken aikaa ja paista uunin keskitasolla 200asteessa n. 15-20minuuttia. (Tarkista leivän kypsyys vaikka cocktail tikulla)

 

Sämpylät

5dl Kädenlämpöistä vettä

1pss Kuivahiivaa

5dl Täysjyväjauhoja + vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee kiinteää

½dl Öljyä

1rkl Suolaa

(1 Porkkana)

1½dl Juustoraastetta

1rkl Siirappia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy, juustoraaste ja siirappi.

Alusta taikina täysjyväjauhoilla ja lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee kiinteää.

Anna taikinan kohota n.½tuntia ja pyörittele taikinasta sämpylöitä.

Paista uunin keskitasolla 200asteessa n. 10-15min, sämpylöiden koosta riippuen.

Sämpylät ja gluteeniton vuokaleipä

Juustoiset jätti sämpylät.