Kiovalaiset kotletit
6 Marinoimatonta broilerin rintafilettä
50g Voita
3rkl Tuoretta persiljaa
1½tl Kuivattua rakuunaa
1½rkl Sitruunan mehua
½tl Suolaa
½tl Rouhittua mustapippuria
Leivitys:
1 Kananmuna
3/4dl Vehnäjauhoja
1dl Korppujauhoja
Sekoita pehmeän voin joukkoon hienonnettu persilja ja rakuuna. Kääri maustevoi kelmun väliin litteäksi tangoksi. Anna sen kovettua pakkasessa.
Laita broilerin fileet leikkuulaudalle kalvopuoli lautaa vasten. Tee fileen saumakohtaan viilto n. fileen paksuuden puoliväliin saakka. Työnnä veitsen kärki viiltoon ja viillä vaakasuorassa keskeltä sivuillepäin fileen reunaa kohti. Viillä toinenkin sivu keskiviillosta lähtien ja taita filee mahdollisimman laajaksi. Nuiji fileet muovikelmun välissä ohuiksi- varo kuitenkin rikkomasta niitä.
Sivele fileet sitruunamehulla ja ripottele leikkeille suolaa ja pippuria.
Leikkaa maustevoi kuuteen osaan ja laita yksi voi pala kullekkin fileelle.
Kääri pituussuunnassa tiukasti rullalle ja taita päät sisään.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Pyörittele kotletit ensin huolellisesti vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tarkista että jokainen leivitetty kerros peittää kotletin joka kohdasta, niin että maustevoi ei pääse kypsennyksen aikana valumaan ulos.
Paista kotletit runsaassa rasvassa pannulla keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Kypsennä kotletteja vielä uunissa 175asteessa, n. 15minuuttia.
Kommentit