Pullataikina
5dl Maitoa
1pss Kuivahiivaa
1tl Suolaa
1rkl Jauhettua kardemummaa
1,5dl Sokeria
1 Kananmuna
14-15dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
150g Juoksevaa margariinia
Voiteluun kananmunaa.
Pinnalle raesokeria ja mantelilastuja

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti.
Lisää loput jauhot ja juokseva margariini.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi n. 30minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi.
Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alle peitettynä.
Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla.
Paista uunissa 200asteessa uunin keskitasolla 12-15min.
Puolita jäähtyneet pullat ja täytä ne vispikermalla, mantelimassalla ja mustikkahillolla.

1262701.jpg
Mantelimassaa ja vispikermaa.
1262704.jpg
Mustikkahilloa ja vispikermaa.
Täältä löydät Runebergin torttujen ohjeen.