Päätin leipoa pullaa ja käyttää tuorehiivaa. Yleinsä leivon kuivahiivalla, mutta kuivahiivalla taikina ei noussut kunnolla.

Tällä kertaa taika kohosi ihanan kuohkeaksi ja valmistin siitä korvapuusteja, vadelma-bostonin ja näitä ihania vadelmamarmeladilla täytettyjä pitkoja.

 

Pulla taikina

5dl Kädenlämpöistä maitoa

1 Tuorehiiva pala

2tl Suolaa

1½dl Sokeria

160g Margariinia

1 Kananmuna

15-16dl Vehnäjauhoja

Hieman kardemummaa

• Murenna tuorehiiva taikinakulhoon. Lisää osa maidosta ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput maidosta, muna ja mausteet. Sekoita maitoon 7 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seosta.

• Lisää 7 dl jauhoja ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Voit tarvittaessa lisätä taikinaan jauhoa, jos taikina tuntuu liian tahmealta. Jätä vähän jauhoja leivontaan. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Taikinan on hyvä antaa nousta ainakin 20 minuuttia. Tee taikinasta haluamiasi pullia.

• Nostata pullia lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele nostatetut ja sileäpintaiset pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria, mantelilastuja tai mantelirouhetta.

• Paista pullia uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Paista pikkupullia 225 asteessa 8-12 minuuttia.